Despre noi

În anul 1898 în orașul Chișinău a fost deschisă fabrica renumitei companii «Н.Л.Шустовъ съ Сыновьями».    De-a lungul anilor, aici se produc coniacuri și vinuri de epocă.    Compania «Euro – Alco» fondată în anul 1994 este una din succesorii tradițiilor Șustov. Pe teritoriul fabricii s-a păstrat cea mai veche clădire din Europa a distileriei Șustov – monument istoric și cultural.

Inițial, «EuroAlco» SRL era orientată exclusiv asupra exportului de vinuri și produse vitivinicole și cunoscută dincolo de hotarele țării datorită băuturilor alcoolice de cea mai înaltă calitate. Însă, în anul 2006, așa-numitul embargou asupra vinurilor a închis calea unuia dintre furnizorii majori ai produselor alcoolice pe piața Federației Ruse, lovind puternic activitatea companiei. Specialiștii companiei au rezistat, totuși, embargoului reorientând societatea, nu doar spre alte piețe externe, dar, de asemenea, spre piața internă.

Producerea divinurilor a devenit direcția principală de activitate a societății. Unul din factorii, care permit garantarea unei calități înalte constante a produsului finit, este acela, că compania «Euro-Alco» SRL dispune de o capacitate de producție și facilități, care asigură un ciclu tehnologic complet. Totodata, podgoriile din Sudul și Centrul Republicii Moldova, fabrica de vinificație primară, fabrica de vinificație secundară, subsolurile pentru maturarea și învechirea băuturilor spirtoase, impreuna cu liniile moderne de îmbuteliere și de închidere ermetica, iar volumul containerelor pentru depozitarea și prelucrarea ulterioară a materiale vitivinicole în cadrul întreprinderii ofera posibilitatea de 4 milioane litri.

Fabrica dispune de tehnologii avansate din Franța, Italia, Germania, Statele Unite ale Americii. Anual se efectuează controlul de Stat privind conformitatea echipamentelor cu condițiile GOST pentru întreprinderile alimentare.

Laboratorul companiei este acreditat cu certificatul nr. SNA MD CAECP LI 02 221 din 24 martie2010. Certificatul UNI EN ISO 22000: 2005 este indicatorul de conformitate al întreprinderii pentru nivelul internațional.

În prezent, comercializarea produselor se efectuează pe teritoriul Republicii Moldova, Ucraina, Polonia, România, Bulgaria, Turkmenistan, Kazahstan, Muntenegru, Slovacia, SUA și Canada.

Misiunea companiei

Scopul principal este, ca fiecare cetățean al Republicii Moldova să își poată permite la masa de sărbătoare un divin de înaltă calitate la un preț accesibil. Din acest motiv, compania «Euro-Alco» SRL nu supraestimează costul produselor finite, ci oferă un preț onest pentru un produs de calitate.